Rolul terapiei Tomatis în dezvoltarea limbajului și a capacității de memorare și atenție

📌Rolul terapiei Tomatis in dezvoltarea limbajului și a capacității de memorare și atenție.
Din punct de vedere medical sunetele limbajului, la atingerea urechilor , sunt transformate în semnale electrice de către cohlee (parte a urechii interne) și trimise într-o regiune a creierului numită cortexul auditiv de pe lobul temporal. Prelucrarea vorbirii în cortexul auditiv urmează o cale serială, similară cu o linie de asamblare dintr-o fabrică.
Cortexul auditiv primar procesează informațiile acustice simple, cum ar fi frecvențele sunetelor. Apoi, o regiune adiacentă, numită girus temporal superior (STG), extrage caracteristici mai importante pentru vorbire, precum consoane și vocale, transformând sunetele în cuvinte semnificative.
👉Astfel capacitatea copilului de a reproduce/emite noi sunete/cuvinte se dezvoltă semnificativ. Fără o bună capacitate de ascultare, de idenficare a sunetelor și de reproducere a acestora, limbajul nu se poate dezvolta.
🧏Odată dezvoltată capacitatea de identificare corectă a sunetelor crește și capacitatea de atenție și implicit, cea de memorare.
🎧Terapia Tomatis , fiind o terapie de stimulare neuro-auditivă, ajută semnificativ copiii să iși dezvolte limbajul, ajută la învățarea cu ușurință a unei limbi străine, la dezvoltarea capacitații de public speaking, coaching și interacțiune cu ceilalți.
Terapia Tomatis Focsani

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *