CE REPREZINTĂ SIMETRIA DINTRE CELE DOUĂ URECHI ⁉

Simetria ne arată că mesajul acustic venit de la urechea stângă și mesajul acustic venit de la urechea dreaptă este perceput în aceași măsură și în același mod de ambele emisfere cerebrale. Această armonie este necesară să ne asigurăm că mesajul acustic primit de emisfera stângă și cel primit de emisfera dreaptă nu este în conflict și fiecare emisferă poate lucra la prelucrarea informației în propriul ei mod.
‼️ O lipsă de simetrie între cele două urechi reprezintă o întârziere suplimentară în procesarea globală a informației, deoarece informația primită de o emisferă poate fi incompletă pentru cealaltă emisferă. Este o lipsă de concordanță între mesajul acustic venit de la urechea dreaptă și mesajul acustic venit de la urechea stângă.
👉Prin urmare creierul va avea nevoie de un timp suplimentar pentru a procesa, integra și raspunde mesajului acustic contradictoriu primit de la urechea stângă și de la urechea dreaptă.
Acest extra timp solicitat de creier afectează memoria de lucru și în consecință procesul de învățare este compromis ‼️‼️‼️
Toate aceste informații despre capacitatea noastră de ascultare, despre dialogul dintre cele două urechi, respectiv dintre cele două emisfere cerebrale, le putem afla prin afectuarea unui Test de Ascutare Tomatis.
Testarea este GRATUITĂ în perioada 01 – 30 Noiembrie 2021
PROGRAMEAZA-TE ACUM!!!
📌Programări la numărul de telefon – 0772 042 673
Terapia Tomatis Focsani

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *